Wednesday, January 12, 2011

apa kes dengan 100 hari janji pakatan.. AKG nk balas balik blog mamat ni..

AKG nk balas balik apa yang dikatakan oleh blog mangkuk hayun ni.. >>>http://wargamarhaen.blogspot.com/2011/01/pelan-100-hari-najib-panik-dr-hatta.html<<<

AKG bukannya pakar ekonomi.. Tp AKG dapat rasakan janji 100 hari pakatan akan menghadapi masalah besar pada negara.. mmg sedap didengar  janji2 tu.. tp dapatkah dilaksanakan??? adakah pemimpin tertinggi PR mengkaji sedalam-dalam nya program 100 hari tu.. atau program 100 hari untuk 100 hari sahaja ke atau untuk selama-lamanya???

Ok.. Berbalik pasal blog mangkuk hayun ni..

Ko kata jawapan PM tersasar kerana terlalu panik ttg program 100 hari pakatan.. dan ko kata selepas tiga minggu baru BN nak cari jawapannya.. Aduh senangnya ko jawap.. Ko ingat senang ke nak cari jawapan untuk program pakatan tu..
Jawapan AKG adalah, PM tak paniklah mangkuk, PM nak kaji sedalam-dalamnya ttg program 100 hari tu.. PM nak kaji ttg aplikasi akan berlaku sekiranya program itu dilaksanakan, adalah akan memudaratkan negara atau sebaliknya.. Kalau mermudaratkan itu adalah janji tak bertanggunjawab pakatan..

AKG nk tanya Sumber apa yang akan ditarik balik dari IPP tu?? 28 billion bukannya sedikit tapi banyak..

Ttg pengambilan alih FELDA, kenapa felda plantation?? Bukannya ke pakatan kata FELDA bankrap?? kalau FELDA bankrap kenapa pakatan beria-ia nak ambil alih FELDA??? Kenapa tak dibiarkan FELDA bankrap??? Dan tubuh sahaja "FELDA BARU" Nampaknya betullah apa yang dikatakan PM FELDA tidak bankrap... Maknanya betulah pakatan tipulah ttg FELDA bankrap..

Mengenai ttg gaji kepada guru-guru dimalaysia yang akan di naikkan sebanyak rm500.. betullah apa yang dikatakan PM negara boleh bankrap.. Bukan bankrap pasal bagi rm500 kepada guru-guru tp akan bankrap bila kakitangan awam yang lain akan menuntut gaji yang sama seperti guru. 

AKG harap sebelum menjanjikan apa-apa kepada rakyat, AKG harap PR kaji sedalam-dalamnya dan fikir semasak-masaknya apakah aplikasi yang akan berlaku sekiranya program tersebut dilaksanakan ..

Kepada rakyat yang mengharapkan janji-janji tersebut silalah renung sebaik-baiknya ttg ini?

presiden pas haji hadi > bukann nya pandai dalam ekonomi cuma pandai ttg agama islam aje
nik ajis pun sama gak tak pandai dalam ekonomi cuma pandai dalam agama sahaja.. kalau nik ajis pandai dah tentu kelantan tidak akan jadi negeri miskin dan rakyatnya tidak berhijrah ke negeri lain..

presiden pkr > wan azizah cuma jadi mak turut aje mana ada berkata apa2.. cuma ikut perintah apa yang diberikan oleh penasihat pkr..
anuar > cuma pandai demo sana demo sini.. buruk kan negara dimerata-rata negara.. banyak kes dimahkamah, kes mahkamah pun tak selesai2 lagi.. mana ada masa nak uruskan program 100 hari tu..

lim kit siang > cuma pikir ttg mcmana nak hapuskan keistimewaan org melayu aje,,

Dahlah  malas AKG nak komen2.. Pandai2 hangpa pikir mana yang terbaik untuk hangpa..
AKG dah bosan ttg pembohongan PR ni.. 
TAPI YANG PENTING AKG TAK PERNAH BOSAN UNTUK HANTAM PAKATAN RAKYAT NI... 


1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete